19 & 20
NOVEMBER 2025

Eén jaar Peeters Legal

Nieuws

Eén jaar Peeters Legal

16/10/2023

Eén jaar geleden zetten Jan Peeters en Wim Wijsmans hun dienstverlening verder op een nieuwe locatie in Hasselt onder de naam “Peeters Legal”. In dit jaar verdubbelde het kantoor in grootte en werd de dienstverlening uitgebreid. Wij blikken graag samen met jullie terug op het voorbije jaar.

Als “boetiek advocatenkantoor” richten we ons nog steeds op ondernemers voor het verlenen van juridische bijstand. Wij specialiseren ons op ondernemingsrecht, met als sub-domeinen IT en andere juridisch-technologische kwesties, intellectueel eigendomvennootschappentewerkstelling en bouwrecht.

Na de oprichting van het kantoor, gingen Jan en Wim bijna onmiddellijk op zoek naar juridisch talent. Enkele maanden na opstart boden twee uitstekende kandidaten zich aan. Eind maart sloot Fréderique Sternotte zich aan. Met trots kunnen wij vandaag ook aankondigen dat wij op 1 september onze laatste aanwinst, Lynn Verhoeven, mochten verwelkomen als medewerker van Peeters Legal.

Met de komst van Fréderique kon het kantoor haar dienstverlening uitbreiden met medisch recht. Sinds maart ondersteunen wij dan ook zorgverleners, ziekenhuizen en zorginstellingen. Aangezien de drie campussen van het Jessa Ziekenhuis vanaf 2031 gebundeld worden op een steenworp van het kantoor (m.n. op de bestaande campus Salvator), is de locatie van het kantoor ideaal om deze “boetiek” verder uit te bouwen.

De uitbreiding van onze dienstverlening biedt ons ook de mogelijkheid om onze initiële specialisaties verder uit te diepen. (Nieuwe) technologieën en moderne medische dienstverlening zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden. De combinatie van onze expertise in deze velden zorgt ervoor dat we zowel de ontwikkelaars van deze technologieën, als de medische dienstverleners optimaal kunnen bijstaan.

Lynn heeft dan weer een bijzondere specialisatie in het ondernemingsrecht op vlak van handelscontracten en de daarmee verbonden geschillen. De kennis van Lynn geeft ons de kans om onze cliënten nog beter te begeleiden bij het opmaken van hun overeenkomsten, hen bij te staan in geschillen op vlak van het ondernemingsrecht en het bouwrecht.

In de komende jaren kijken wij er naar uit om deze groei verder te zetten. In eerste orde richten wij ons op een uitdieping van onze huidige (sub-)domeinen. Op een iets langere termijn hebben wij de intentie om onze boetiek uit te breiden en bijkomende rechtstakken, zoals fiscaal recht, toe te voegen aan onze dienstverlening.

Naast de focus op expertise binnen onze domeinen, zullen wij uiteraard de nadruk blijven leggen op het Euregionaal karakter van ons kantoor. In de toekomst zullen wij verder inzetten in de uitbouw van ons netwerk en cliënteel in de Euregio. Op die manier kunnen wij Belgische, Nederlandse en Duitse ondernemingen bijstaan indien zij de grens wensen over te steken, fysiek of virtueel.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden. Meer info over cookies